Project Description

Secunda Village Shopping Centre, located in a residential suburb in the east of Secunda, originally opened in 2006 and with additional growth, Bentel Associates was appointed by the developer to extend and remodel the centre.

The existing building consisted of a dark face brick finish which was also used to create a deep fascia over the walkways in front of the shops. The brief to Bentel was to design a building with a modern appearance, clean lines and attractive shop fronts.

The additional land obtained presented a site that was triangular in plan, with the existing buildings occupying the centre portion. From a planning perspective it was decided to extend the building in an easterly and westerly direction on either side of the existing buildings to take advantage of the falls of the site. Additional covered parking was provided with access to the shopping level via a lift and staircase