Project Description

A major mobile phone operator in South Africa, the brief was to consolidate Cell C’s various operations into one cohesive and well-designed campus taking into account the excellent visibility, access and natural amenities that were inherent to the site.

In designing the main office campus, the natural slope on the site was used to create a platform that protrudes from the natural ground level. This places the building on a podium giving it maximum exposure to the adjoining highway. The strongest design elements of the offices are arguably the three main landscaped courtyards that run through the spine of the building. The offices wrap around these courtyards to form a perimeter building.

The site is located adjacent to a sensitive, preserved wetland. From the start measures were taken to rehabilitate this wetland and make it an integral part of the development. As such the Master Plan proposes a seamless link between the wetland and the development that pulls people into the wetland with walking paths, running tracks and viewing platforms.