Project Description

Canal Walk is the pre-eminent super-regional shopping centre in the Western Cape. It adheres rigidly to the criteria of accessibility, visibility and critical mass, all of which predetermine the success of any retail centre.

The layout is configured in a double-level figure eight that gives it “walkability” and a condensed footprint unrivalled by other comparable schemes in South Africa. Natural light and connectivity between the two levels sets the standard that is demanded in new centres today. The on-grade parking decks are initially accessed via an ingenious, undulating ring road system; that eliminates the need for ramp systems, thereby giving equal importance to both retail levels. By not surrounding the building with parking, connectivity to the rest of the Century City precinct is ensured.